Corona: hoe kan je Iedereen Leest bereiken?

Door de onvoorspelbare evolutie van het coronavirus neemt ook Iedereen Leest haar verantwoordelijkheid. Tot nader bericht werken wij zo veel mogelijk thuis. Uiteraard kan je ons wel nog steeds bereiken via mail en gsm. Voor activiteiten die in het kader van Jeugdboekenmaand worden georganiseerd, verwijzen we graag door naar de organisatoren in kwestie. Zij zullen zelf berichten over eventuele verschuivingen of annuleringen. 

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

We blijven de komende dagen/weken zo goed mogelijk bereikbaar en proberen maximaal in te zetten op thuiswerken en overleg via telefoon/Skype/mail. Je kan ons dus altijd mailen en de meeste medewerkers zijn ook bereikbaar via gsm. De contactgegevens van al onze medewerkers vind je hier. Onze kantoren blijven tot nader order gesloten. Indien je een afspraak hebt voor een bezoek aan de bibliotheek, neem je best even contact op met eva.devos [at] iedereenleest.be (Eva Devos)

Wat met de Jeugdboekenmaand-activiteiten?

Uiteraard is het nog volop Jeugdboekenmaand, wat betekent: honderden auteurslezingen en activiteiten. Iedereen Leest laat de beslissing over het annuleren of verplaatsen van een activiteit volledig over aan de organisator. Je neemt dus best even contact op met je school, bib, museum... Als je hierover vragen hebt. We betreuren het uiteraard dat heel wat auteurs en illustratoren hun lezingen in het water zien vallen, maar veiligheid en gezondheid gaan voor alles. We hopen dat alle lezingen in onderling overleg naar een latere datum verplaatst kunnen worden, zodat Jeugdboekenmaand gewoon nog een beetje langer gaat leven.

Als je vragen hebt over een gesubsidieerde auteurslezing, neem dan even contact op met Literatuur Vlaanderen. Zij roepen in dit bericht op om lezingen in de mate van het mogelijke te verplaatsen.

Blijf thuis en lees een boek!

Om met een optimistische noot af te sluiten: elk nadeel heeft zijn voordeel. Maak van de nood een deugd om de komende dagen/weken extra veel te lezen én voor te lezen! Haal een voorraad boeken in huis en maak het - indien mogelijk - gezellig. Jeugdboekenmaand-meter Sien en Tom roepen ook op om opa's en oma's in woonzorgcentra die geen bezoek meer mogen ontvangen, te verrassen met een kunstwerk. Hun oproepfilmpje zie je hier.

Warme oproep van Sien en Tom


Deel dit artikel: