Derde editie van Lezen for Life

Lezen for Life wil lezers verenigen voor het goede doel. Het is een initiatief van enkele enthousiaste lezers, gesteund door Iedereen Leest. Scholen, organisaties, bibs en lezers worden aangemoedigd om een leesactie te organiseren voor De Warmste Week. Uit de goede doelen die zich daar registreren, selecteert Lezen for Life organisaties die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn.

© Eva Mouton | Iedereen Leest

De twee vorige edities leveren telkens meer dan 10.000 euro op, verdeeld over verschillende goede doelen. Nu is het tijd voor de derde editie! 

De Warmste Week loopt dit jaar van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Aangezien het niet mogelijk is om Lezen for Life te registreren als goed doel bij De Warmste Week, bleek het aanmelden van de verschillende acties de voorbije jaren nogal onduidelijk. Bovendien kon je daarom zelf je actie niet registreren bij De Warmste Week, wat gevolgen had voor de zichtbaarheid van jullie acties. Vandaar dat we dit jaar met een nieuw systeem zullen werken. Als je graag meedoet met Lezen for Life, volg je gewoon onderstaande stappen!

Ik wil meedoen! Hoe meld ik me aan?

1. Kies een goed doel (uit de Lezen for Life-selectie)

Lezen for Life blijft goede doelen steunen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. We kiezen goede doelen uit de lijst van aangemelde doelen bij De Warmste Week. Uit dat korte lijstje kan je dit jaar zelf één of meerdere goede doelen kiezen. Het is dus niet meer zo dat de opbrengst van Lezen for Life automatisch over de geselecteerde goede doelen verdeeld zal worden. Het voordeel hiervan is echter wel dat de financiële afhandeling van jullie actie volledig via De Warmste Week kan verlopen. Er zal dus geen Lezen for Life-rekening meer zijn. Het blijft ook mogelijk om meerdere doelen te steunen. Hoe dat kan, lees je hieronder.

De goede doelen voor 2018 zijn:

2. Bedenk een (lees)actie en meld die aan bij De Warmste Week

We zagen de voorbije jaren ontzettend veel leuke acties van boekhandels, bibs, hogescholen, universiteiten, scholen en andere organisaties passeren: boekenverkopen, leesmarathons, voorleessessies, spaarpotjes, boekdates... Meer van dat is zeker welkom! Bedenk dus eerst een leuke leesactie. Via deze link registreer je je actie bij De Warmste Week. Daardoor ontvang je ook van hen rechtstreekse communicatie en krijg je toegang tot promotiemateriaal van De Warmste Week. Het wordt dus nog makkelijker om je actie zichtbaar te maken. Om je te kunnen registreren, moet je een goed doel kiezen. Als je meerdere Lezen for Life-doelen wil steunen, moet je je actie meerdere keren invoeren. MAAR: vergeet niet om in de omschrijving van je actie zeker Lezen for Life te vermelden! Zo vinden wij de acties ook terug op de site van De Warmste Week en blijft Lezen for Life goed zichtbaar.

3. Breng Lezen for Life op de hoogte en ontvang tien gratis buttons

Natuurlijk communiceren wij nog steeds heel graag mee over jullie acties. Dat doen we meestal via de Lezen for Life-Facebook, maar we kijken graag mee naar andere mogelijkheden. Daarom is het belangrijk dat je ons ook even laat weten welke actie je onderneemt. Dat doe je door dit formulier in te vullen. Het duurt hooguit twee minuten. Als beloning sturen we je 10 Lezen for Life-buttons op, die je medewerkers/vrijwilligers kunnen dragen.

4. Gebruik 'Lezen for Life', #lezenforlife en het logo in al je communicatie

Om Lezen for Life zichtbaar te maken, gebruik je de hashtag #lezenforlife of tag je Lezen for Life in je berichten. Zo zijn wij ook op de hoogte wanneer er iets gebeurt en kunnen we makkelijk mee delen.

Je mag uiteraard ook nog altijd het logo van Lezen for Life gebruiken.
Je vindt beide versies hier:

5. Stort je opbrengst door naar De Warmste Week maar breng ons ook op de hoogte

Is je actie afgelopen? Dan zal je van De Warmste Week een mail krijgen met alle instructies voor betaling. Stort je opbrengst dus NIET meer door naar de Lezen for Life-rekening die we de voorbije jaren openden. We vragen je wel om ons ook even te laten weten hoeveel geld jullie inzamelden. Op die manier krijgen we makkelijk zicht op de totale opbrengst, kunnen we hierover goed communiceren naar pers en volgers en kunnen we de opbrengst tijdens De Warmste Week ook - eventueel samen met jullie - gaan overhandigen in Wachtebeke. Mail daarvoor even naar tine.kuypers [at] iedereenleest.be, liefst ten laatste op 17/12.

Hebben jullie nog vragen over Lezen for Life? Dan kan je ons nog steeds bereiken via lezenforlife [at] gmail.com. Vragen over De Warmste Week richt je best meteen tot hun team. Hier vind je ook antwoorden op enkele veelgestelde vragen.


Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie | Coördinator Voorleesweek
Mis niets van Iedereen Leest