Elk verhaal telt: internationale conferentie op 17 september

Op maandag 17 september organiseert het Vlaams Fonds voor de Letteren samen met Iedereen Leest en KVS een internationale conferentie rond een inclusieve boekensector. Een aantal buitenlandse sprekers zullen hun ervaringen en ideeën met het Vlaamse letterenveld delen.

Ondanks de stijgende aandacht en interesse wordt de grote diversiteit op het vlak van culturele en sociale achtergrond, gender, seksuele voorkeur, leeftijd en uiterlijk slechts gedeeltelijk weerspiegeld in de boeken op het rek. Uitgevers in Vlaanderen en Nederland besteden voorzichtig meer aandacht aan diversiteit. Maar nog lang niet elk goed verhaal komt aan bod en er is nog steeds een grote vraag naar nieuwe perspectieven en stemmen.

Onder de noemer 'Elk verhaal telt' nodigen het Vlaams Fonds voor de Letteren, Iedereen Leest en KJV professionals uit het boekenvak uit om op maandag 17 september samen te reflecteren over het thema. Internationale voorbeelden kunnen daarbij als inspiratie dienen.

Op het programma o.a. Siena Parker (Penguin Random House UK), Anissa Boujdaini en LaTasha N. Nevada Diggs. Ook minister van Cultuur Sven Gatz zal er spreken.

Het volledige programma vind je hier. Inschrijven is gratis.

 


Deel dit artikel: