Iedereen Leest op de Cultuurmarkt

Op zondag 26 augustus staat Iedereen Leest naar jaarlijkse traditie op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Naast onze tweedehands boekenverkoop, vind je op ons leesplein aan de Wapper dit jaar een Boekstart-hoek voor baby's en peuters. Kom jij ook langs met je kind?

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon even komen uitrusten aan ons leesplein. Kinderen tussen 3 en 6 jaar kunnen ondertussen aanschuiven aan de gezellige knutseltafel van Nadine van Wilde Raven. Ontdek hier het hele programma.

11:00 – 18:00: Leesplein
Ons gezellige leesplein vormt elk jaar het rustpunt van de drukke markt. De Wapper wordt voor één dag een Iedereen Leest-leesplek. Snuister in onze boekenkasten en neem even pauze met een boek.

11.00 – 18.00 uur: Boekstart-hoek voor baby’s en peuters
Een deel van het Leesplein is dit jaar gereserveerd voor de allerkleinsten (0-3 jaar) en hun familie. In onze Boekstart-hoek kunnen baby’s en peuters boeken ontdekken met al hun zintuigen. Kom naar de voorleessessies (ja, ook voor baby’s!), laat je kind al kruipend het pieterpeuterpad ontdekken of verken de fascinerende, interactieve installatie ‘BinnenBuiten’. Of nestel je gewoon met je kind op de mat met een boekje. Want met leesplezier kan je niet vroeg genoeg beginnen.

11.00 - 18.00 uur: Tweedehands boekenmarkt voor het goede doel
Op de IBBY-boekenmarkt vind je een mooi en divers assortiment kinderboeken en boeken voor volwassenen. Met de opbrengst steunen we het ‘IBBY meets OKAN’-traject, waarbij auteurs en illustratoren verhalen maken met anderstalige nieuwkomers in de OKAN-klas. IBBY wil kinderen wereldwijd toegang geven tot boeken.

13:00 – 15:00: Workshop: Alle kleuren van de regenboog
Steek de handen uit de mouwen en ga samen met je kleuter (3-6 jaar) creatief aan de slag rond boeken en kleuren. We werken met verf, handen, voeten ... Trek dus niet je allermooiste kleren aan!

Het volledige programma van de Cultuurmarkt vind je op www.cultuurmarkt.be.
 


Deel dit artikel: