Oproep voor illustratoren: stel je kandidaat voor de Biënnale van Bratislava

Ben je een illustrator van kinder- of jeugdboeken? Stel je dan voor 23 maart 2019 kandidaat voor een deelname aan de 27ste Biënnale van Bratislava.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Van 18 oktober tot 15 december 2019 vindt de 27ste editie van de Biennial of Illustrations Bratislava (Slowakije) plaats. Deze internationaal gerenommeerde tentoonstelling, onder auspiciën van IBBY en Unesco,  vindt plaats in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor kinderen. Tijdens de Biënnale wordt de prestigieuze Grand Prix uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.

Hoewel de voorbije jaren Vlaamse illustratoren op eigen initiatief en dus individuele basis origineel werk konden insturen, bleven zij vragende partij voor een collectieve inzending. IBBY-Vlaanderen nodigde Villa Verbeelding uit om samen te werken voor de Vlaamse inzendingen. Als huis waar het werk van illustratoren geëxposeerd wordt, workshops en masterclasses met illustratoren plaatsvinden, is Villa Verbeelding voor IBBY-Vlaanderen de uitgelezen partner.

Villa Verbeelding neemt de coördinatie op zich en zal voor de Vlaamse selectie - maximaal tien Vlaamse illustratoren - een jury van experten samenstellen. IBBY-Vlaanderen verleent haar medewerking op vlak van organisatie en communicatie. In het voorjaar van 2020 zullen de in Bratislava geëxposeerde illustraties van de geselecteerde Vlaamse inzendingen ook in een tijdelijke tentoonstelling in Villa Verbeelding te zien zijn.

De deadline voor inschrijving is 23 maart 2019. Meer info kan verkregen worden via info [at] villaverbeelding.be.


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker