Oproep voor illustratoren: stel je kandidaat voor de Biënnale van Bratislava 2021

Ben je een illustrator van kinder- of jeugdboeken? Stel je dan voor 20 maart 2021 kandidaat voor een deelname aan de 28ste Biënnale van Bratislava.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Van 15 oktober 2021 tot 9 januari 2022 vindt de 28ste editie van de Biënnale van Bratislava (Slowakije) plaats. Deze internationaal gerenommeerde tentoonstelling vindt plaats in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor kinderen. Tijdens de Biënnale wordt de prestigieuze Grote Prijs BIB (ter waarde van $ 3.000) uitgereikt, samen met 5 Gouden Appels en 5 Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

In samenwerking met IBBY-Vlaanderen (International Board on Books for Young People, een internationaal netwerk rond kinderboeken en leesbevordering) organiseert Villa Verbeelding voor de tweede keer de selectie van 10 illustratoren voor de Biënnale. Villa Verbeelding zal de werken bij hun terugkeer in Hasselt bovendien tonen in een speciale tijdelijke tentoonstelling.

Illustratoren die graag meedingen, kunnen hun kandidatuur ten laatste op 20 maart 2021 bezorgen aan Villa Verbeelding. In de tweede helft van april maakt Villa Verbeelding de selectie voor de Vlaamse inzendingen bekend.


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker