Zondag 25 augustus: baby's en peuters welkom op de Cultuurmarkt

Op zondag 25 augustus staat Iedereen Leest naar goede traditie op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Alle lezers zijn welkom op onze stand. Ja, ook de allerjongste! Tussen 11 en 18 uur kan je terecht op ons Leesplein aan de Wapper om even uit te rusten met een boek. Je baby en/of peuter kan zich intussen uitleven in de Boekstart-hoek. Je kan ook opnieuw tweedehands boeken kopen voor het goede doel. Kom je langs?

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Programma

11:00 - 18:00
Leesplein met tweedehands boekenmarkt (IBBY)
Kinderboeken, jeugdboeken, boeken voor volwassenen: we hebben het allemaal. Koop een boek (of twee) en zet je er rustig mee op een bankje aan de fontein. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de boekenverkoop weer integraal naar een goed doel: IBBY Afghanistan, dat boeken en bibliotherapie voorziet voor kinderen in het conflictgebied. IBBY is een organisatie die kinderen wereldwijd toegang wil geven tot boeken. Met jouw aankoop steun je dus een bijzonder initiatief.
 
11.00 - 18.00
Boekstart-hoek voor baby’s en peuters
In onze Boekstart-hoek kunnen baby’s en peuters boeken ontdekken met al hun zintuigen. Kom naar de kamishibai-voorleessessies (ja, ook voor baby’s!), laat je kind al kruipend het pieterpeuterpad ontdekken of verken de fascinerende, interactieve installatie ‘BinnenBuiten’. Of nestel je gewoon met je kind op de mat met een boekje. Want met leesplezier kan je niet vroeg genoeg beginnen.

13:00 - 15:00
Workshop: Alle kleuren van de regenboog (Wilde Raven vzw)
We ontwerpen samen badges en postkaarten van je favoriete boekenpersonages. Verzin je eigen tekeningen en quotes en ga naar huis met je eigen ontworpen kunstwerkjes. Om ter gekst, om ter origineelst!

14:00 - 16:00
Illustratrice Shamisa Debroey tekent jouw persoonlijke bladwijzer 
Shamisa Debroey komt live tekenen op ons Leesplein. Het werk van Shamisa bevindt zich op het snijpunt tussen illustratie en strip. Zij personaliseert voor jou een bladwijzer van onze online lezerscommunity ‘Iedereen Leest-wat lees jij?’. Wil jij graag een persoonlijke illustratie van dit aanstormend talent? Dan weet je waar je moet zijn.

Tot zondag!


Deel dit artikel: