Studiedag voor de cultuursector op het #Daaromleesik-festival

vrijdag 23 november 2018

Kunnen boeken ons inspireren om de toekomst vorm te geven? Hoe zal die toekomst eruitzien? Dat en meer vragen staan centraal op de studiedag voor de cultuursector tijdens het #Daaromleesik-festival op vrijdag 23 november in Gent.

Miniatuurvoorbeeld
© Michiel Devijver | Iedereen Leest

- Opgelet: deze studiedag is afgelopen -

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november trappen bibliotheek De Krook en UGent de tweede editie af van het ‘daarom lees ik’-festival. Gedurende twee dagen wordt het leesplezier extra in de verf gezet. Het brede publiek kan er kennismaken met slam poetry, gesprekken en interviews over favoriete boeken en er wordt – gezien het dan ook Voorleesweek is – een Voorleesmarathon gehouden voor kinderen.

Tijdens de eerste dag van het festival (23 november) kunnen cultuurprofessionals deelnemen aan een studiedag. Die buigt zich onder meer over wat we leren uit klassieke en digitale verhalen, en welke rol verhalen hebben (en zullen hebben) in het onderwijs, cultuurhuizen en bibliotheken van de toekomst. Vervolgens gaan verschillende sessies dieper in op dit toekomstperspectief: zo komen nieuwe media en de toenemende (taal)diversiteit en de rol van de bib aan bod, maar ook digitale en offline leescommunities, experimentele literatuur en het leesonderwijs passeren de revue.

De studiedag is een initiatief van de onderzoeksgroep Cultuur & Educatie (UGent) en bibliotheek De Krook, in samenwerking met het Ministerie van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel en partners Cultuurconnect, Iedereen Leest, Minderhedenforum, onderzoeksgroep Taal, Leren, Innoveren (UGent), Ministry of Makers en Constant vzw.