Colofon


Deze website is een initiatief van Iedereen Leest. Alle content is beschikbaar onder Creative Commons CC-BY-SA, met uitzondering van de afbeeldingen en illustraties. Die werken vallen onder CC-BY-NC-ND. Aan deze site werken medewerkers van Iedereen Leest en volgende freelancers mee:

Matthias M.R. Declercq

Matthias is freelance journalist en schrijft voor de krant De Morgen, weekblad Humo en wielertijdschrift Bahamontes. Hij is auteur van het boek De Val. Voor Iedereen Leest maakt hij de interviewreeks Leeswereld.

Kris Demey

Kris is zelfstandig grafisch vormgever en docent bij LUCA School of Arts. Hij werkt voor uitgeverijen en cultuurhuizen. Voor Iedereen Leest ontwierp hij de nieuwe huisstijl van de organisatie in 2015 en verzorgt hij het grafisch werk bij de campagnes en programma's.

Michiel Devijver

Michiel is freelance reportage- en portretfotograaf. Hij schiet vaak beelden voor o.a. Vooruit, Huis van Alijn, Circuscentrum, NTGent en DOK Gent. Hij is huisfotograaf bij Iedereen Leest.

Katrien Elen

Katrien Elen is freelance journaliste. Ze schrijft onder meer voor De Standaard Magazine en Psychologies over lifestyle, literatuur en psychologie. Voor Iedereen Leest maakt ze de reeks De Voorleesboekenkast.

Sandy Logan

Sandy werkt als freelance vertaalster Nederlands-Engels-Frans. Voor Iedereen Leest vertaalt ze artikels en informatie naar het Engels. Op die manier kan Iedereen Leest ook internationaal geïnteresseerden informeren via het Engelstalige luik op deze site.

Katrien Steyaert

Katrien is al meer dan twaalf jaar journalist voor onder meer De Standaard en Knack Weekend. Ze schrijft culturele reportages en interviews. De reeks De vijf is van Katriens hand.

Fieke Van der Gucht

Fieke werkt bij Taalonthaal, het schrijfcentrum van Universiteit Gent waar ze studenten begeleidt bij academisch schrijven. Daarnaast is ze freelance redacteur, journalist en auteur (onder meer van de Atlas van de Nederlandse Taal). Voor Iedereen Leest vertaalt ze onderzoeken over lezen in artikels.