Campagnes en programma's

Iedereen Leest coördineert verschillende leesbevorderingscampagnes en -programma's. Hieronder vind je een beknopt overzicht. Wie meer informatie wenst, kan terecht op de verschillende campagne- en programmawebsites.


Boekstart

Boekstart wil ouders met hun baby's en peuters laten genieten van boeken. Er zijn al meer dan 280 gemeenten in Vlaanderen en Brussel waar het programma loopt, in samenwerking met de bibliotheken en Kind en Gezin.

Logo Boekstart

Voorleesweek

Voorleesweek is een jaarlijkse campagne die het belang en het plezier van voorlezen in de kijker zet. In 2023 loopt de Voorleesweek van 18 tot 26 november.

Logo Voorleesweek

Boekenzoeker

Boekenzoeker wil jonge lezers tussen 0 en 18 jaar helpen in de zoektocht naar een leuk boek. Op basis van je interesses, hobby's of gevoelens krijg je boekentips op maat.

Logo Boekenzoeker

De Leesjury

De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen en bespreken ze zes of acht boeken en kiezen ze hun favorieten.

Logo de Leesjury

Jeugdboekenmaand

Tijdens Jeugdboekenmaand staan leesplezier en goede boeken voor kinderen en jongeren een maand lang in de kijker in scholen, bibs en boekhandels. Elk jaar wordt er een nieuw thema gekozen. In 2024 loopt de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart, met als thema 'Sport en spel'.

Logo Jeugdboekenmaand