Afscheid van lezerstippenlezers.be

Na 15 jaar is de tijd gekomen om afscheid te nemen van onze website www.lezerstippenlezers.be. Vanaf 15 oktober gaat de website definitief offline. Lezers kunnen elkaar uiteraard blijven ontmoeten op één van de talrijke andere platformen en in onze Facebook-groep.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

In 2005 lanceerde Stichting Lezen een voor die tijden vooruitstrevende website waarop lezers elkaar leestips konden geven. Dat gebeurde toen onder de naam ‘www.iedereenleest.be', later werd de website herdoopt tot www.lezerstippenlezers.be en werd Iedereen Leest de naam van onze volledige organisatie.

We waren pioniers toen: we creëerden de eerste Vlaamse lezerscommunity en ontwikkelden een tot dan onbestaand platform waarop lezers elkaar konden vinden en hun leessmaak konden delen. Doorheen de jaren zijn er echter tal van nieuwe initiatieven bijgekomen, die een stevige positie in het lezerslandschap veroverd hebben: denk aan Goodreads, Hebban, Lang Zullen We Lezen etc.

Ook enkele grote steden zijn intussen op de kar gesprongen en ontwikkelden hun eigen communities: Antwerpen Leest, Gent Leest; Leuven Leest…  Daarnaast heeft onze eigen Facebook-groep 'Iedereen Leest – wat lees jij?' met meer dan 20.000 gebruikers de verbindende en inspirerende rol van de website grotendeels overgenomen. De lezersplatformen zijn alive and kicking.

Na meer dan 60.000 posts van meer dan 7000 gebruikers is het moment dan ook gekomen om afscheid te nemen van www.lezerstippenlezers.be. De site is intussen stevig verouderd, werkt niet meer zoals het hoort en het aantal actieve gebruikers is flink geslonken. Vanaf 15 oktober zal de website daarom definitief offline gaan. De gebruikers van het eerste uur werden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Met enkele van hen staan er nog een paar fijne interviews gepland.

We nodigen iedereen hierbij uit om het Lezers Tippen Lezers-verhaal verder te zetten op onze Facebook-pagina en op één van de vele andere platformen. Want de kracht van lezers die elkaar inspireren, die blijft. En daar willen we bij Iedereen Leest ook blijvend op inzetten.

Bedankt aan iedereen die de website de afgelopen jaren heeft gevoed en bezocht. Bedankt voor de inspiratie en het delen van jullie enthousiasme. We zien jullie graag terug op één van de andere platformen.

 Deel dit artikel:

Contact
Coördinator Jeugdboekenmaand | Mediacoach