Bestemming: bib 2023 - praktische info voor bibs

Deze zomer loopt de vierde editie van Bestemming: bib! in de bibs. Iedereen tussen 3 en 18 jaar kan in een deelnemende bib een reispas afhalen met vier leestrips op. Voor elke trip lees je een boek en krijg je een stempel. Aan het einde van de zomer worden alle volle reispassen verzameld en loot Iedereen Leest er een aantal winnaars uit. Hier vinden bibs alle praktische info.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Concept

Het basisconcept is hetzelfde als bij de vorige edities, maar op basis van de evaluaties van bibs voerden we een aantal kleine wijzigingen door. Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen in de bibliotheek nog steeds een reispas afhalen. Op de reispas vinden ze vier bestemmingen, waar ze telkens een boek bij zoeken. Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus vier boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze vier stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen! 

De vier verschillende bestemmingen vind je hieronder, samen met de bijbehorende boekenlijsten (vanaf april). Iedereen Leest voorziet een reispas, een affiche en een potlood dat je cadeau kan geven aan wie zijn reispas indient. Je kan kiezen of je de materialen zelf afdrukt of bestelt.

De actie loopt tot 3 september 2023. Nadien sturen alle bibs hun reispassen op naar Iedereen Leest (Frankrijklei 130/4, 2000 Antwerpen), voor 22 september. De week nadien worden de winnaars bekendgemaakt. We kondigen ook vooraf nog aan welke prijzen er te winnen vallen.

Boekentips

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Bij elke leestrip zijn er uiteraard boekentips. Vanaf april zal je de lijsten hier kunnen terugvinden. In elke lijst komt zowel fictie als non-fictie aan bod en vind je verschillende genres terug. 

  • OP AVONTUUR: avontuurlijke boeken in de brede zin van het woord
  • VER WEG: een verhaal dat zich afspeelt in een land ver weg
  • NAAR DE NATUUR: boeken met en/of over dieren, meren, bossen, bergen…
  • OP FANTASIEREIS: fantasy, sciencefiction of gewoon een heel fantasierijk verhaal

Uiteraard kan je de lijsten ook (aan)vullen met eigen suggesties!

We maakten in 2022 filmpjes waarin kinderen en jongeren hun Bestemming: bib-tips delen.

Drukwerk

We gebruiken voor deze editie hetzelfde campagnebeeld als dat van 2022, gemaakt door Gudrun Makelberge, met vormgeving van Kris Demey. Affiches kan je van vorig jaar hergebruiken of opnieuw bestellen. Er worden wel nieuwe reispassen gemaakt, aangezien de thema's veranderd zijn. Die zal je in april kunnen bestellen. Het houten potlood als gadget kan je ook nog steeds bestellen. Je zal ook opnieuw zelf reispassen kunnen downloaden en afdrukken.

  • Affiche: € 4,99 voor 5 stuks - BESTEL NU
  • Houten potlood: € 9,99 voor 10 stuks BESTEL NU

Promotiemateriaal

Je kan de affiche, de Facebook-banner en e-mailhandtekening gebruiken om promotie te maken:

Volgende afbeeldingen van Gudrun Makelberge kan je ook gebruiken, mits vermelding (c) Gudrun Makelberge | Iedereen Leest

Meedoen als bib?

Binnenkort zal je je hier kunnen aanmelden als deelnemende bib.


Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie | Coördinator Voorleesweek
Mis niets van Iedereen Leest