Herbekijk de Jeugdboekenmaand-startshow

Op maandag 1 maart trapten we de Jeugdboekenmaand af met een feestelijke startshow vanuit hetpaleis in Antwerpen. Meer dan 4000 mensen keken live mee, waaronder meer dan 1200 klassen. Het werd een groot boekenfeest, met Kapitein Winokio, Wouter Deprez, Gerda Dendooven, Laura Janssens en Esohe Weyden. Je kan de hele show nu herbekijken!

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Door corona speelden de feestcomité-leden voor een lege zaal, maar dat maakte het enthousiasme niet minder groot. Er werd in scholen, in bibs en thuis massaal meegekeken naar de show. We kregen ook honderden foto's en filmpjes binnen van kinderen die mee aan het vieren waren. Ook ATV en Het Journaal waren erbij. Karrewiet ging kijken in een klas. Wouter Deprez en Kapitein Winokio waren trouwens de dag voor het feest ook te gast in De Zevende Dag op één.

Heb je de show gemist? Geen nood, je kan de hele uitzending nog een maand lang herbekijken! 

Luister naar het boekenlied

Als afsluiter van de show stelde Kapitein Winokio in primeur het Jeugdboekenmaand-feestlied voor: 'Boeken lezen is een feest!'. De ideale soundtrack om een maand lang het lezen mee te vieren. De tekst van het lied vind je hier


Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest