Herbekijk het Boekstart-webinar over inclusie en diversiteit

Op donderdag 18 november organiseerde Iedereen Leest een Boekstart-webinar met inclusie en diversiteit als thema. Het webinar richtte zich tot professionals uit de bibliotheeksector en de kinderopvang. Naast praktijkmaterialen kregen deelnemers ook tips om als professional het gesprek met ouders aan te gaan over meertalig opgroeien. Bekijk hier de opname.

© Simon Bequoye en Iedereen Leest

Voor 30% van de kinderen geboren in 2020 is de meest gesproken taal tussen de moeder en het kind niet het Nederlands. Die rijkdom aan talige diversiteit doet zich ook voelen in de kinderopvang en openbare bibliotheek. Veel professionals zien dit als een boeiende realiteit, maar toch hebben ze hier ook vragen over. Hoe kunnen ze rijke talige interacties bieden aan meertalige kinderen? Hoe kunnen ze best in gesprek gaan met meertalige ouders? En hoe zit het met meertalige collega’s? Iedereen Leest ging hier dieper op in tijdens een Boekstart-webinar op 18 november.

Programma

Het webinar was bedoeld voor professionals uit de bibliotheeksector en kinderopvang. Op het programma stonden:

  • Voorstelling van meertalige Boekstart-materialen
  • Gesprek met Hester Hulpia (onderzoeksexpert bij VBJK) over in team professioneel handelen naar meertalige jonge kinderen en hun ouders
  • Voorstelling van de online leermodule rond meertalig opgroeien

Opname

Bekijk hieronder de opname van het webinar (duurtijd: iets meer dan 1u).

We vernemen graag wat je vond van dit Boekstart-webinar! Je kan het online evaluatieformulier invullen nadat je de opname hebt bekeken. In het evaluatieformulier kan je je ten slotte opgeven als tester van de online leermodule die we in december lanceren.Deel dit artikel:

Contact
Medewerker Boekstart | Online leerplatform
Mis niets van Iedereen Leest