Nieuwe podcast van Iedereen Leest

Voor de 50ste verjaardag van Jeugdboekenmaand mocht het wat meer zijn. Daarom maakten we de Iedereen Leest-podcast. In vijf afleveringen gaat gastvrouw Annelies Moons (Radio 1) samen met verschillende gasten op zoek naar antwoorden op enkele prangende vragen rond jeugdliteratuur, lezen en leesplezier. Slam poet Esohe Weyden sluit elke aflevering af met passende poëzie.

Aflevering 1: Waarom lees je?

Waarom lees je? Dat is de centrale vraag in de eerste aflevering. Annelies gaat hierover in gesprek met kinderpsychiater Winny Ang en auteur, regisseur en artistiek leider van KVS Michael De Cock. Met voormalig directeur van Stichting Lezen Majo de Saedeleer duikt ze de geschiedenis in. Slam poet Esohe Weyden sluit af met een gedicht. 

Beluister de aflevering nu via Soundcloud en via je favoriete podcast-app (zoals Google Podcast, Apple Podcast en Spotify).

Aflevering 2: Zijn boeken met prenten altijd leuker?

In de tweede aflevering praten we samen met uitgeefster Marita Vermeulen en kinderboekenmakers Stefan Boonen en Melvin over de vraag 'Zijn boeken met illustraties altijd leuker?'. Met André Sollie duiken we de geschiedenis af. Esohe Weyden sluit opnieuw af met een gedicht.

Aflevering 3: Waarom lezen kinderen graag reeksen?

Met auteur Johan Vandevelde, uitgever Sofie Van Sande en auteur Els Beerten.

Aflevering 4: Lezen kinderen anders dan grote mensen?

Met auteur Joke van Leeuwen, jonge veellezer Catuja Luna Beunen en auteur Bart Moeyaert.

Aflevering 5: Hoe ziet de toekomst van het kinderboek eruit?

Met prof. dr. Vanessa Joosen en auteurs Fikry El Azzouzi, Gaea Schoeters en Mariette Vanhalewijn.

Deze podcast is een initiatief van Iedereen Leest, met dank aan Radio 1.

Deel dit artikel:

Mis niets van Iedereen Leest