Selectie internationale illustratietentoonstelling Biënnale van Bratislava 2019

In oktober start de internationale illustratietentoonstelling Biënnale van Bratislava. IBBY-Vlaanderen organiseerde samen met Villa Verbeelding de selectie van de Vlaamse illustratoren. Die selectie van tien illustratoren is nu bekend. 

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

De Biënnale van Bratislava wordt inmiddels voor de 27e keer georganiseerd. Tien illustratoren uit Vlaanderen kunnen deelnemen aan de internationale tentoonstelling en wedstrijd. De kwaliteit van de inzendingen was hoog. De jury kwam tot onderstaande selectie, in alfabetische volgorde:

- Ann De Bode: De Lantaarnsteker
- Toon Delanote & Charlotte Peys: Soms ben ik een ontdekkingsreiziger
- Gerda Dendooven: Op zoek naar Stella
- Pieter Gaudesaboos: Mijn huis staat in de dierentuin
- Jacques Maes & Lise Braekers: Viktor  
- Nils Pieters: Vos & goudvis
- Fatinha Ramos: Ik ben heel veel liefde en De maan is overal
- Charlotte Severeyns: De boomhut van Niel
- Paul Verrept: De torens van Beiroet
- Geert Vervaeke: Tierenduin

 

Van 25 oktober 2019 tot 6 januari 2020 is de internationale illustratietentoonstelling te zien in Bibiana, het Internationale Huis voor Kunst voor Kinderen in Bratislava. Tijdens de Biënnale wordt de Grote Prijs BIB (waarde $ 3.000) uitgereikt, samen met vijf Gouden Appels en vijf Medailles voor de beste illustraties uit de tentoonstelling.

Na afloop van de tentoonstelling in Bratislava zijn de geselecteerde werken te zien in een tijdelijke tentoonstelling van Villa Verbeelding in Hasselt, in de loop van april en mei 2020.


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker