Vlaanderenleestdag in de Senaat: schrijf je nu in!

Op zondag 23 april is het Wereldboekendag – én vindt de eerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. In tal van steden staan er dan leesacties en activiteiten op het programma. En er is nog meer leuk nieuws: samen met Behoud de Begeerte organiseren we een minifestival in de Senaat in Brussel. Jij kan er gratis bij zijn.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Je kan in een terugblik enkele sfeerbeelden bekijken.

Het politieke halfrond, maar ook de sfeervolle salons eromheen, vormen het inspirerende decor voor een gevarieerde namiddag met bekende gezichten die komen voor- en samenlezen, voor jong en oud. 

Het wordt een bijzondere dag, en jullie krijgen exclusief de kans om er gratis bij te zijn! Aarzel niet om in te schrijven, want het aantal plaatsen is beperkt. Er is een programma voor gezinnen en een programma voor volwassenen.

Deze auteurs en voorlezers doen mee in het programma voor gezinnen (13u30-15u30): Dimitri Leue, Ella Leyers, Kim Crabeels, Edward van de Vendel, Pascale Platel, Angelo Tijssens, Jennifer Heylen, Phara de Aiguirre, Marijke Pinoy & Ibe Rossel.

De line-up voor volwassenen (15u30-17u30)  is ook compleet, met Ish Ait Hamou, Wouter Deprez, Esohe Weyden, Dimitri Leue, Ella Leyers, Pascale Platel, Angelo Tijssens, Jennifer Heylen, Stephanie D’Hose, Phara de Aiguirre, Erik Vlaminck, Guillaume Van der Stighelen & Ibe Rossel.

Doorlopend is er in de Leeszaal ook een Boekenbode aanwezig, die voor iedereen een boek op maat zoekt. Dichter en dj Alex Deforce zorgt voor sfeermuziek en korte interventies.

(lees verder onder de foto's)

Praktisch

 • Zondag 23 april in de Senaat in Brussel (Bezoekersingang Leuvenseweg 7, 1000 Brussel)

 • Er zijn twee programma’s:

  • 13u30 - 15u30: GEZINNEN (kinderen van 6+)

  • 15u30 - 17u30: VOLWASSENEN

 • Je schrijft je nu al in voor één van de twee programma’s. In de week voor het evenement krijg je van ons nog een mail om je keuzes door te geven voor de verschillende sessies.

 • Het programma is gratis. Kan je er toch niet bij zijn? Laat dit dan zo snel mogelijk weten via vlaanderenleestdag [at] iedereenleest.be (subject: null, body: null) , dan maken we iemand anders blij met je plaatsje.

 • Aangezien het programma plaatsvindt in de Senaat, moet er een veiligheidscheck gebeuren. Hiervoor is het cruciaal dat je je identiteitskaart en/of KIDS-ID meeneemt. Als je inschrijft voor het programma, ga je akkoord met de identiteitscontrole en met de security check. Grote rugzakken zijn niet toegelaten.

 • KOM OP TIJD! Door de veiligheidscontrole moet iedereen op tijd aanwezig zijn. Voor het eerste programma kan je binnen vanaf 13u. Laatste toegang: 13u30. Het programma start om 14u.
  Voor het tweede deel kan je binnen vanaf 15u. Laatste toegang: 15u30. Start programma: 16u

 • Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol! Als de interesse groot is, leggen we een wachtlijst aan.

Vlaanderenleestdag maakt deel uit van de communicatiecampagne ‘Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief’ van de Vlaamse overheid. Iedereen wordt opgeroepen om die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. Iedereen Leest vzw coördineert de campagne, in samenwerking met Departement Cultuur, Jeugd en Media en Departement Onderwijs en Vorming.

‘Voor Vlaanderenleestdag in de Senaat’ werken Iedereen Leest en Behoud de Begeerte samen.Deel dit artikel:

Contact
Coördinator Iedereen Leest-acties voor Leesoffensief
Mis niets van Iedereen Leest