Schrijf je in voor de edit-a-thons jeugdliteratuur

Wil jij Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren een plek geven op Wikipedia? Schrijf je dan in voor de edit-a-thons jeugdliteratuur! Iedereen Leest en het Letterenhuis organiseren in november twee edit-a-thons of gezamenlijke schrijfsessies. Zo schrijf je mee aan de meest gekende encyclopedie én zet je Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren in de kijker!

© Simon Bequoye en Iedereen Leest

Wikipedia is vaak een eerste stop als je online iets opzoekt. Dat geldt ook voor jeugdliteratuur. Wil je weten in welk jaar Bart Moeyaert laureaat werd van de Astrid Lindgren Memorial Award? Daarvoor kan je op Wikipedia terecht. Toen in 2020 de website Jeugdliteratuur.org offline ging, zag en vond Iedereen Leest daarom in dit bekende platform een geschikte partner om informatie over jeugdliteratuur nog breder toegankelijk te maken. Daar wil de organisatie samen met verschillende partners naar streven.

Op dit moment ontbreekt er echter nog veel info op Wikipedia over Vlaamse jeugdauteurs en illustratoren. Zoek je bijvoorbeeld informatie over auteur Laïla Koubaa of over illustrator Charlotte Peys? Dan stuit je binnen Wikipedia op een rode link want die pagina’s bestaan (nog) niet. Daar willen we dus verandering in brengen, en jij kan daarbij helpen!

Edit-a-thons

Samen met LetterenhuisWikimedia Belgium en meemoo organiseert Iedereen Leest een eerste reeks edit-a-thons: schrijfsessies waar geïnteresseerden samenkomen om ontbrekende auteursinformatie te verzamelen en op Wikipedia te plaatsen.

© Simon Bequoye en Iedereen Leest

Volgende edit-a-thons staan op de planning:

  • sessie 1: zaterdag 18 november van 10 tot 13 uur, Letterenhuis (Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen)
  • sessie 2: woensdag 29 november van 14 tot 17 uur: Iedereen Leest (Lange Leemstraat 57, 2018 Antwerpen)

Je kan (gratis) deelnemen op de locatie van jouw voorkeur, en bent meer dan welkom om beide schrijfsessies mee te volgen. Elke sessie start met een introductie over Wikipedia, nadien ga je meteen aan de slag en krijg je persoonlijke begeleiding en feedback. Op 18/11 krijg je een bijzondere rondleiding in het depot van het Letterenhuis, op 29/11 kan je snuisteren in de unieke vakbibliotheek van Iedereen Leest.
 


Heb je een vraag over deze edit-a-thons, neem dan contact op met linde.dessoy [at] iedereenleest.be (Linde Dessoy).Deel dit artikel:

Contact
Boekenzoeker | Kennismedewerker jeugdliteratuur
Mis niets van Iedereen Leest