Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.


© Leo Timmers | Iedereen Leest - vormgeving: Kris Demey

Iedereen Leest zorgt voor boekentips en inspiratie en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met bibliotheken, scholen, boekhandels en andere partners. Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra) en Boek.be (vakorganisatie van het boekenvak) zijn vaste partners.

Jeugdboekenmaand loopt al sinds 1972, toen nog onder de naam 'Jeugdboekenweek'. Sinds 2017 zijn de traditionele twee weken uitgebreid naar een maand en wordt er elk jaar de hele maand maart gevierd. De historiek van Jeugdboekenmaand vind je op de Facebook-pagina.

In 2021 bestaat Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat vraagt om een feesteditie. Met de slogan 'Lezen is een feest' willen we van 1 tot 31 maart het lezen uitgebreid vieren. We zeggen ook dank je wel aan iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. Illustrator Leo Timmers maakte een feestaffiche.

Alle info en het laatste nieuws op www.jeugdboekenmaand.be