Boekstart-dag op zaterdag 20 mei 2023

Op zaterdag 20 mei is het tijd voor de vijfde Boekstart-dag! Meer dan 100 Boekstart-bibliotheken in Vlaanderen en Brussel zetten op die dag hun deuren speciaal open voor baby’s en peuters. Haal je Boekstart-tas op en ontdek het boekenaanbod voor de allerjongsten in jouw bibliotheek. Bovendien voorzien de meeste bibliotheken extra activiteiten voor baby’s en peuters tijdens Boekstart-dag. Denk aan theater, muziek, yoga, knutselen en natuurlijk voorleessessies. Er is voor iedereen wat wils, ook voor grotere broers en zussen!

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Tijdens Boekstart-dag zijn baby’s en peuters voor één dag koning van de bibliotheek. Sommige bibliotheken pakken groots uit met toneelvoorstellingen, muzikale workshops, knutselen of yoga. Andere bibliotheken zetten vooral hun collectie voor de allerjongsten in de kijker, nodigen partners uit in de bib en focussen op voorleessessies voor baby's en peuters. Wat de bibliotheek in jouw buurt ook organiseert, Boekstart-dag, dat is vooral een gezellig feest vol lees-en speelplezier! 

Het aanbod aan activiteiten tijdens Boekstart-dag is enorm! Kijk gauw of de bibliotheek in jouw buurt meedoet aan de Boekstart-dag via de UiT-kalender en kies een activiteit die je leuk vindt!

We lichten alvast enkele activiteiten uit, maar er is zoveel! 

  • In Hasselt kan je meedoen aan muzikale workshops van Babelut, zijn er voorleesmomentjes en een muziekspeeltuin.
  • In Genk wordt er meertalig voorgelezen en is er een muzikale voorstelling met Kikker.
  • In Heusden-Zolder kan je onder andere meedoen aan een prentenboekendans of een sessie ‘Hey baby, spelen en knuffelen’,…
  • In Oostende kan je je eigen babyboekje maken en zijn er verschillende voorleessessies.
  • In Antwerpen doen alle bibliotheekfilialen mee aan de Boekstart-dag. Je kan de voorstelling ‘PAPzak’ van De Spiegel of ‘De Tuin’ gaan bekijken, het Fluisterhuis geeft een fluisterconcert, je kan gaan zingen met je peuter of luisteren naar voorleessessies.
  • In het Brusselse Muntpunt wordt Boekstart-dag een groot regenboogfeest, want de Belgian Pride passeert die dag voor de deur.
  • De bib van Leuven pakt uit met een vol programma! Muzikale workshops, Superknuffel, een avonturenparcours, voorleestipi’s… je kind zal zich niet vervelen!
boekstart-dag fotowedstrijd

Naar aanleiding van de Boekstart-dag organiseren we opnieuw een Boekstart-fotowedstrijd!

Stuur een foto van een voorleesmoment met je baby of peuter, met je kleinkind of kindjes uit de crèche,... Belangrijk is dat het een kindje tussen 0 en 2,5 jaar is mét een (knisper)boek. Eventueel zelfs een Boekstart-boek om het compleet te maken!

We verloten drie boekenpakketten vol leuke baby-en peuterboeken onder de winnaars.

De wedstrijd loopt van 6 mei tot en met 29 mei 2023.

Ter gelegenheid van Boekstart-dag staat ook het Boekenzoeker-webinar deze maand in het teken van kinderen van 0 tot 3 jaar. Vanaf 16 mei kan je het webinar bekijken en inspireren we je met een hoop boekentips voor baby’s en peuters!


Deel dit artikel:

Contact
Communicatiemedewerker Boekstart
Mis niets van Iedereen Leest