Gezocht: Boekenzoeker-Instagrammers (12-18 jaar)

Ben je jong (12-18 jaar) en een lezer in hart en nieren? Deel je graag je leeservaringen met anderen? Doe je dit soms via sociale media? Of wil je dat gerust eens proberen? Dan ben je misschien wel dé persoon die we zoeken voor de Boekenzoeker-Instagram!

© Eleni Debo | Iedereen Leest

Boekenzoeker, de website die kinderen en jongeren helpt bij het kiezen van een boek, heeft sinds kort ook een Instagram-pagina. Hier posten we regelmatig boekentips om lezers tussen 12 en 18 jaar warm te maken voor Boekenzoeker. We zijn dus op zoek naar enthousiaste lezers die de liefde voor boeken online mee willen verspreiden. En wie is er beter geschikt om jonge lezers aan te spreken dan jonge lezers zelf?

Wie zoeken we?

  • Je bent tussen 12 en 18 jaar oud.
  • Je leest graag en kan ook goed vertellen waarom je een boek leuk vindt.             
  • Je ziet het zitten – of vindt het zelfs leuk – om een selfie, foto of filmpje van jezelf met een boek te maken.

Wat verwachten we van je?

© Eleni Debo | Iedereen Leest

Iedere maand deel je één leestip, via een post en/of stories. Je bezorgt ons je idee (het boek, een video en/of foto’s) en wij posten het op de Instagram-pagina van Boekenzoeker. De posts mag je natuurlijk ook delen via je eigen kanalen!

We laten je vrij in je boekenkeuze, al moet het boek natuurlijk wel op Boekenzoeker staan. Je kan ons ook altijd vragen om een boek op Boekenzoeker te zetten.

Je levert berichten aan tot het einde van het schooljaar, tot en met juni 2021. Dat zijn dus ongeveer 7 posts. Eventueel kan dit verlengd worden.

Wat krijg je van ons?

  • Je maakt deel uit van een spiksplinternieuwe Boekenzoeker-redactie voor Instagram en maakt via sociale media leeftijdsgenoten enthousiast over boeken. Geweldig, toch?
  • Op het begin en het einde van het werkjaar krijg je van ons bovendien een boekenpakket dat op jouw lijf geschreven is!

Stel je kandidaat!

Zin om deel uit te maken van het Boekenzoeker-redactieteam? 
Stel je dan voor 11 november kandidaat door dit formulier in te vullen!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan eva.devos [at] iedereenleest.be of linde.dessoy [at] iedereenleest.be.


Deel dit artikel:

Contact
Boekenzoeker | Kennismedewerker jeugdliteratuur