IBBY-Vlaanderen nomineert Bart Moeyaert voor de Hans Christian Andersen Award 2024

De vrienden van IBBY-Vlaanderen kozen Bart Moeyaert als Vlaamse kandidaat voor de Hans Christian Andersen Award voor auteurs, één van de meest prestigieuze prijzen ter wereld voor kinder- en jeugdliteratuur. 

©Michiel Devijver en Iedereen Leest

De winnaar wordt in het voorjaar van 2024 bekendgemaakt op de Kinderboekenbeurs in Bologna. Bart Moeyaert won eerder al die andere belangrijke internationale kinderboekenprijs, de Astrid Lindgren Memorial Award. Hij werd al zes keer genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award. Drie keer haalde hij de shortlist, in 2012, 2020 en 2022. 

De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt door IBBY (International Board on Books for Young People) aan een auteur en illustrator wiens werk een belangrijke en blijvende bijdrage aan de jeugdliteratuur heeft geleverd. In 2022 wonnen Marie-Aude Murail (Frankrijk) als auteur en Suzy Lee (Korea) als illustrator. 

Afdelingen van IBBY wereldwijd kunnen een kandidaat uit hun land voordragen. Zowel IBBY-Vlaanderen als IBBY-Belgique francophone doen dat voor België. De collega's van IBBY-Belgique francophone dragen dit jaar illustrator Anne Brouillard voor als hun kandidaat.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van IBBY-Vlaanderen? Wordt dan gratis Vriend van IBBY! Je ontvangt dan de nieuwsbrief met IBBY-nieuws. Ook organisaties kunnen IBBY-Vriend worden.


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker
Mis niets van Iedereen Leest