Iedereen Leest blikt terug op 2023

Met het nieuwe jaar in aantocht blikt Iedereen Leest terug op enkele van haar initiatieven die 2023 markeerden. Het nieuwe jaaroverzicht toont niet enkel hoe breed de werking van Iedereen Leest is, maar ook hoe ze met verschillende bovenlokale en lokale partners grote en kleinere acties ondernam om samen lezers te maken.

Foto's: © Michiel Devijver en Iedereen Leest

Voorleesweek, Boekstart, Jeugdboekenmaand, de Leesjury, Boekenzoeker ... Deze vlaggenschepen maken sinds jaar en dag onderdeel uit van de opdracht van Iedereen Leest. Als referentieorganisatie rond lezen en leesbevordering werkt Iedereen Leest natuurlijk nog vele andere initiatieven uit. Daarbij wil ze iedereen - van jong tot ouder - aanspreken. Al deze acties willen een positieve leesspiraal in de hand werken en de deur naar lezen verder opentrekken, ook op plaatsen waar lezen niet altijd vanzelfsprekend is.

Iedereen Leest staat gelukkig niet alleen voor deze uitdagende opdracht. 2023 werd een jaar vol lopende en nieuwe samenwerkingen met zowel bovenlokale als lokale partners. En dat binnen en buiten het letterenveld, nationaal en internationaal. Het jaaroverzicht toont hoe Iedereen Leest met gebundelde krachten samen lezers maakt.

Het jaaroverzicht is opgedeeld volgens de speerpunten in het meerjarenplan (2022-2026) van Iedereen Leest:

  • Groeien als lezer
  • Lezen, meer dan een boek
  • Lezen is goed voor je
  • Lezers maak je samen
  • Samen competent

Bij elk speerpunt licht Iedereen Leest enkele opvallende initiatieven, cijfers of getuigenissen uit. Het jaaroverzicht omvat niet álle acties die Iedereen Leest het voorbije jaar ondernam, maar wil met deze selectie van hoogtepunten terugblikken op een jaar vol leesmotivatie en leesbevordering.


Deel dit artikel:

Contact
Directeur
Contact
Medewerker beleid en onderzoek
Mis niets van Iedereen Leest