Ontdek de volledig vernieuwde Boekenzoeker

Na meer dan 15 jaar was Boekenzoeker aan een stevige update toe. Daarom lanceert Iedereen Leest een volledige vernieuwde website, boordevol leestips voor iedereen tussen 0 en 18 jaar. Neem een kijkje en laat je verrassen door duizenden boekentips, zorgvuldig geselecteerd door een redactie van deskundigen.

© Eleni Debo | Iedereen Leest

'Op zoek naar een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.' Met die slogan lanceren we de volledige vernieuwde website www.boekenzoeker.be. Het opzet van Boekenzoeker blijft hetzelfde: jonge lezers helpen in hun zoektocht naar een boek dat aansluit bij hun interesses. Maar er zijn ook een heleboel nieuwigheden.

Wat is er nieuw?

© Eleni Debo | Iedereen Leest

De oude Boekenzoeker werkte met vier verschillende homepagina's, ingedeeld per leeftijdsgroep. In de nieuwe Boekenzoeker kan iedereen tussen 0 en 18 terecht op dezelfde site. Aan de hand van vijf zoekcriteria, die makkelijk te combineren zijn, geeft Boekenzoeker je boekentips op maat. Je kan zoeken op leeftijd, soort boek, thema, dikte en extra (zoals bijvoorbeeld verfilmde boeken of klassiekers).

Daarnaast kan je fragmenten uit de boeken lezen en beluisteren (door onze samenwerking met Luisterpuntbibliotheek). Je kan een score geven aan een boek, commentaar posten of het boek delen met anderen. Daarnaast kan je je favorieten opslaan in een lijstje en daarmee naar de boekhandel of bibliotheek trekken. Nieuw is ook dat je bij elk boek meteen kan checken of het in de catalogus van een bibliotheek uit je buurt zit. 

Daarnaast kan je je ook laten inspireren door verschillende lijstjes. Een lijstje rond pesten, de boekentips van Jeugdboekenmaand, de populairste boeken voor een bepaalde leeftijd: je vindt het allemaal op www.boekenzoeker.be.

Frisse look

Uiteraard hoort bij een vernieuwde website ook een nieuwe look. Illustrator Eleni Debo maakte een hele reeks aantrekkelijke beelden, die jong en oud kunnen aanspreken. Voor de ontwikkeling van de site werkten we samen met Eps en Kaas. Huisvormgever Kris Demey zorgde voor de vorm. We zijn zeer benieuwd of de website in de smaak valt. Laat ons gerust weten wat je ervan vindt.

Promotiemateriaal

Wil je Boekenzoeker promoten bij je leerlingen, bibliotheekbezoekers, kinderen, collega's ...? Bestel dan promotiemateriaal via de webshop van Iedereen Leest. Er zijn stickers, postkaartjes en affiches te verkrijgen. Alle bibs en scholen (basis en secundair) krijgen in februari ook een kennismakingspakket toegestuurd.

Digitaal promo voeren, kan ook, met de Facebook-banner en het affichebeeld


Deel dit artikel:

Contact
Vakbibliotheek | IBBY-Vlaanderen | Boekenzoeker
Mis niets van Iedereen Leest