Week van het Bos, ook in de bibliotheek

Van zondag 8 oktober tot zondag 15 oktober 2023 is het de Week van het Bos! Tijdens deze week leggen het Agentschap Natuur en Bos en BOS+ het vergrootglas op de biodiversiteit die in het bos heerst. Naast allerlei acties in heel Vlaanderen, worden dit jaar ook de bibliotheken betrokken bij de campagne.

Campagnebeeld Week van het Bos 2023

Biodiversiteit in het bos

Het thema van de Week van het Bos 2023 is diversiteit in het bos. Het bos krioelt van leven: vogels, eekhoorns, slakken en wormen, ze vinden allemaal onderdak in, tussen of onder de bomen. De vele dieren die er wonen helpen om het bos gezond te houden en dat is goed voor mens en natuur! Het Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+ nodigen iedereen uit om met andere ogen naar de bewoners van het bos te kijken, niet alleen tijdens de Week van het Bos, maar tijdens de hele maand oktober. Om dat te doen ontwikkelden ze educatieve pakketten voor kleuters en kinderen van de lagere school, verzamelden ze allerlei bosweetjes en stelden ze een bosontdekkerskit samen.

Boekentips over het bos

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Niet alleen buiten, maar ook binnen kan je het bos ontdekken, bijvoorbeeld in de bibliotheek. Het Agentschap Natuur en Bos en BOS+ ontwikkelden een pagina met allerlei handige tips voor bibliotheken om deel te nemen aan de actieweek. Zo stelden ze een inspiratielijst samen vol met ideeën voor de bibliotheek, van inkleding voor een themastand en het organiseren van een leeswandeling tot het raadplegen van een leeslijst rond het thema. Iedereen Leest stelde zelf zo een leeslijst samen met boekentips over het thema. Voor de allerkleinsten tot lagereschoolkinderen en tieners: er is voor elk wat wils. Hier kan je de lijst bekijken.


Deel dit artikel:

Contact
Pers en communicatie
Mis niets van Iedereen Leest