Terugblik op Vlaanderenleestdag

Op zondag 23 april vond de eerste editie van Vlaanderenleestdag plaats. Met de slogan ‘Pak een boek dat je pakt’ werd iedereen opgeroepen om mee te lezen en zo lezen meer zichtbaar te maken. Op verschillende locaties werden unieke leesplekken ingericht, waar je kon samenlezen, in stilte lezen, naar verhalen luisteren of een voorleesmoment kon bijwonen. Er werden meer dan 100 activiteiten geregistreerd. Onze fotografen trokken het land door voor een sfeerverslag.

© Michiel Devijver | Iedereen Leest

Leesactiviteiten bij Brugge Leest en Gent Leest

Lezerscommunity Gent Leest nodigde haar lezers uit om mee te komen lezen op de Bijlokesite. In Brugge was er een uitgebreid Boeken Troef-programma in de bibliotheek.

Slow reading XL in Leuven

Leuven Leest zorgde voor een Slow Reading Deluxe met boekenruil in de unieke setting van het Hollands College.

Boekathon in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas werd de Boekathon opgenomen, te herbekijken via VRT Max. Tom De Cock interviewde er de hele dag lang 40 auteurs. Er waren ook kamishibai-vertellingen en een voorleessessie van Marc de Bel voor De voorleesclub.

Vlaanderenleestdag in Knokke-Heist en Oostende

Vlaanderenleestdag werd uiteraard ook aan de zee gevierd. In Oostende deden ze dat met 'leesclubbing', samenleessessies en voorleesmomenten. In Knokke-Heist met o.a. een boekenruilbeurs, een boekenspeeddate en een blind date met een boek.

Vlaanderenleestdag in de Senaat

Iedereen Leest en Behoud de Begeerte organiseerden een mini-leesfestival in de Senaat met een indrukwekkende line-up met o.a. Wouter Deprez, Ish Ait Hamou, Phara de Aiguirre, Ella Leyers, Dimitri Leue, Edward van de Vendel en vele anderen. Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose zetten haar salons en halfrond voor één middag open voor jonge en oudere lezers.  

Tweede editie 2024

In 2024 vindt de tweede editie van Vlaanderenleestdag plaats op dinsdag 23 april.


Deel dit artikel:

Contact
Coördinator Iedereen Leest-acties voor Leesoffensief
Mis niets van Iedereen Leest